AUTO JE LETEO NIZ LITICU: Bili su na korak do smrti, a onda je devojčica (5) uradila OVO

Vijesti

Saobraćajne nesreće su jedna od najopasnijih stvari koje se dešavaju na putevima.

Bilo da se desi da izgubite nekog voljenog, ili doživite trajne fizičke povrede, ili čak neočekivani preokret na bolje, saobraćaj ume da bude smrtno opasan.

U susret takvim nesrećama, užasno je teško biti hrabar. Ipak, jedna devojčica je zaokupila našu pažnju i srca radeći nešto što deluje nemoguće.

Petogodišnja Leksi Šajmanski, iz Britanske Kolumbije u Kanadi, bila je na zadnjem sedištu auta sa svojim mlađim bratom, Piterom, kada je njihova majka zadremala za volanom. Majka Anđela je vozila decu kući iz Kalgarija, kada je udarila u drvo na putu pokraj litice.

Auto je padao desetak metara niz strminu. Leksi se probudila, i dalje u svom dečjem sedištu, sa ogrebotinom na licu. Videla je da je majka pognuta i onesvešćena, i čula je svog brata starog 10 nedelja kako vrišti.

Leksi je nekako shvatila da se auto ne vidi sa puta, i nekim čudom je znala da mora da ode po pomoć. Uspela je da se izvuče iz havarisanog auta i popela se nazad na put, bosa. Mahala je prolazećim vozilima, i srećom, prvi vozač koji je stao bio je bolničar iz Hitne pomoći.
Svi su preveženi helikopterom u bolnicu u Edmontonu, u provinciji Alberta, gde je Piter lečen od otoka na mozgu, Leksi od manjih povreda, a majka od višestrukih preloma, slomljenih rebara i oštećenja jetre. Da Leksi nije dozvala pomoć dovoljno brzo, njeni majka i brat bi ostali paralizovani, ili još gore, mrtvi.

“To je ludo. Sećam se da je samo jednom ili dva puta uspela da otvori pojaseve svog sedišta koji se spajaju na pet mesta. Nekako je uspela, zbog adrenalina ili nečega već”, kazala je njena mama  Anđela Šajmanski za britanski Metro. Kasnije je otkriveno da su medicinski radnici i vatrogasci morali da se spuste niz liticu konopcima, dok je Leksi uspela da se popne  bosa.

Majka Anđela se i dalje oporavlja, a glava porodice, Trevis Šajmanski, je uzeo odsustvo sa posla da bi mogao da brine o njima.

Podijeli članak: