APEL ZA POMOĆ: Pomozimo šestogodišnjem Ajdinu Žigonji u liječenju !

Vijesti

Redakciji  Čaršija.info je stigao mnogo potresni apel 31-godišnjeg oca iz Zenice Elvisa Žigonje, čijem 6-godišnjem sinu je potrebna pomoć.

Njegov apel vam prenosimo u cjelosti:

“Pozdrav-Selam
Zovem se Elvis Zigonja, imam 31 godinu,dijete sam poginulog borca ARBiH. Oženjen sam sa Dzenanom Omicevic Zigonja koja ima 29 godina,,imam dva sina Ajdin (6 godina) i Emin (4 godine) i mi smo porodica koja se bori protiv losih dijagnoza,prognoza,loseg sistema,zdravstva,kantona i drzave,a sve za zdravlje svog dijeteta…
U loše lijecenje smo posumnjali pocetkom 2015 godine kada smo obavili jednu kontrolu u Srarajevu(NEUROHIRURGIJA),jednostavno smo osijetili da oni vise ne znaju sta sa nasim dijetetom da rade,jer su se zadnje 4 kontrole svele na vidimo se za 6 mjeseci.

Na nagovor svoga prijatelja i uz njegovu pomoć dosli smo do emisije ISPUNI MI ZELJU na koja se emutuje na Hayat TV i evo nasa borba i dan danas traje…
Zelim da napomenem da smo mi prije izlaska na ulicu i pravljenja humanitarnih akcija obisli sve nadlezne institucije i trazili nacin kako da na osnovu KANTONALNOG ili FEDERALNOG ZDRAVSTVENOG ZAVODA nase dijete bude lijeceno u Turskoj na klinici Acibadem,,,medzutim dobili smo odgovor da Ajdinova bolest ne spada u bolesti koje podlijezu finansiranju KANTONA ili DRZAVE te da je jedini nacin KONZULIJARNO misljenje najmanje tri NEUROHIRURGA koji zahtijevaju odnosno potpisuju da se Ajdin ne moze lijeciti u BiH i tako bi jedino mogli dobiti odobrenje za finansiranje od drzave…

Naravno tražili smo i taj naćin medzutim nismo dobili podrsku niti razumijevanje ni od jednog neurohirurga jer oni smatraju da se Ajdin moze lijeciti u BiH.
Zamisli te nakon 5 operacija u nasoj drzavi oni kazu da imaju nacin ka ozdravljenju za njega,ja sam im rekao moje dijete u BiH vise nikada nece biti operisano..tako je sve pocelo…

 

Ajdin je rođen u februara 12/2010 god. sa dijagnozom rascijep kičmenog stuba. Ajdin trenutno ima 6 godina i 4 mjeseca.

Dosadašnje liječenje koje je vođeno u našoj drzavi Bosni nije na zadovoljavajućem nivou.

Ajdin je imao 5 operacija koje nažalost nisu urodile plodom.

Ajdin je operisao 3 puta kilu ili bruh, takođe je operisao i ahilovu tetivu da bi se ispravila nogica. U  julu 2011 operisao je kičmu, jednu od najtežih operacija da bi se zaustavio rascjep kičmenog posta koja na žalost nije urađena dobro i to smo saznali na pregledu na klinici Acibadem u Turskoj gdje smo svog sina odnijeli na našu inicijativu sumnjajuci u dosadašnje liječenje u našoj zemlji.

Na pregledu na klinici Acibadem(Turska) kod dr.Ozeka je ustanovljeno niz nepravilnosti u Ajdinovom liječenju i čak mu je prijetila paraliza donjeg tijela, jer kičmena moždina je mogla da pukne baš svaki momenat.

Nakon niza uspješnih akcija u prikupljanju sredstava za Ajdinovu operaciju, Ajdin je operisan novembra 11.2015 na klinici Acibadem u Turskoj…Operacija je prošla dobro i što je najvažnije kičmena moždina je spasena i Ajdin ce ostati hvala Allahu na nogama, što nam je i bio cilj…

Operacija, bolnički troškovi, smještaj i prevoz su nas koštali oko 30.000 eura i mi nažalost nismo imali nikakvu pomoć od naše države. Na sve zahtjeve i molbe smo odbijeni…Ajdin ce imati još operacija jer Ajdin ima vidnu Skoliozu, a operacijom će se ispraviti kičmeni stub i ugraditi fiksator koji će držati kičmu.

Nakon obavljene kontrole maja 18 / 2016, dr. Ozek je sa svojim timom donio zaključak da je kičmena moždina hvala dragom Allahu dobro i  Ajdin se odlično oporavio nakon operacije. Većina mišića do koljena je aktivna i sad slijedi jačanje podkoljenica i njihovih mišića.

Ono sto je zabrinjavajuće, SKOLIOZA je još izraženija nego prošli put i doktor je savjetovao da do slijedeće kontrole koja je zakazana za novembar 2016 mi uradimo snimke u Bosni i da pošaljemo doktoru Ozeku. On će po tome ocijeniti stanje i najvjerovatnije odrediti datum operacije koja je neophodna za ispravljanje Ajdinove kičme. Rečeno nam je da će operacija koštati oko 45.000.00 eura i da ce na operaciji učestvovati tim doktora… Sad nam predstoje fizikalne vježbe,, banje i sve za jačanje Ajdinovih mišića ispod koljena da bi se Ajdin pripremio ako Bog da za nadamo se zadnju operaciju u njegovom životu i da bi mogao normalno da hoda…

Ni za ovu operaciju mi nemamo nikakvu pomoć od države, ali se uzdamo u Bozžiju pomoć i u pomoć dobrog naroda da se prikupi dovoljno da se Ajdin operiše.

Za svu dosad pomoć u našoj borbi nismo dobili nikakvu pomoć od države, sve smo uspjeli uz pomoć humanitarnih akcija i dobrog naroda.

STRANICE PREKO KOJIH SE MOŽE JOŠ POMOĆI

www.gofundme.com ukucate na pretraživanju Ajdin Žigonja i izbacit ce vam kako možete donirati vašu pomoć za liječenje… Do sada je preko ove stranice donirano ukupno 3 865$ na šta smo mi roditelji Ajdina jako ponosni i veoma zahvalni.

www.citydeal.ba kliknete opciju popularno i Ajdin je među prvima na listi, kupovinom vaučera preko ove stranice donirate 5 KM za liječenje Ajdina (sav iznos ide za liječenje Ajdina). Do sad ste preko ove stranice kupili 541 vaučer kada to pomnožimo sa 5 dobijemo 2 705 KM za lijecenje Ajdina.

Molim dragog Allaha da vas sve nagradi, prije svega zdravljem kao i vaše najmilije, a ostalo će doći.

Za sve dalje informacije o Ajdinovom slučaju, stanju ili bilo koja pitanja, mozete kontaktirati oca od Ajdina, Elvis Žigonja  .

Kontak telefon: +38762062226

Grupi na Facebooku  POMOZIMO AJDINU ŽIGONJI” 

Ukoliko niste u mogućnosto pomoći MOLIMO DA PODIJELITE OVAJ SADRŽAJ

ajdin_zigonja_apel_pomoc_promo1

 

Čaršija. info

Podijeli članak: