AMERIKA PLANIRA ŽESTOK UDAR NA RUSIJU! Iz UN upozorili Vašington: To bi bio opasan presedan

Vijesti

SAD nameravaju da traže isključenje Rusije iz Saveta UN za ljudska prava.

Predstavnica SAD pri UN Linda Tomas-Grinfild kazala je da će Vašington tražiti isključenje Rusije iz Saveta UN za ljudska prava (HRC). To prenosi Rojters.

” Ovo (rusko učešće u HRC-u) je pogrešno, tako da verujemo da je vreme da Generalna skupština UN glasa za njenu smenu – rekao je diplomata.
Prema pravilima organizacije, država može biti uklonjena iz učešća u Savetu ako za to glasa dve trećine zemalja u Generalnoj skupštini. 
U martu je jedan broj američkih senatora zatražio od Bele kuće da iznese inicijativu za izbacivanje Ruske Federacije iz Saveta UN za ljudska prava.

Kao odgovor, portparol generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Stefan Dižarik rekao je da bi isključivanje Rusije iz HRC-a predstavljalo opasan presedan.”

Ruski predsednik Vladimir Putin je 24. februara saopštio da je odlučio da sprovede vojnu specijalnu operaciju u Ukrajini kao odgovor na zahtev za pomoć šefova LNR i DNR.

Odluka o sprovođenju operacije bila je povod za nove sankcije protiv Rusije od strane SAD i njenih saveznika. Izjave, sankcije, gubici, snimci iz ratne zone glavni su događaji u mesecu koji je protekao od početka specijalne operacije u Donbasu i Ukrajini, u projektu Gazeti.Ru.

Podijeli članak: