ALEKSANDAR NAKON SVAĐE UBIO OCA: Iskasapio ga nožem, pa otišao da…

Vijesti

Aleksandar Marinković (20) iz Aleksinca je uhapšen zbog sumnje da je 10. januara posle ponoći sa 17 uboda “rambo nožem” u leđa brutalno ubio oca Srđana Marinkovića (43) u porodičnoj kući u selu Glogovica.
Pošto je izmasakrirao oca, Aleksandar se vratio u kuću, zamotao cigaretu i izašao vani!

Saša Marinković, brat ubijenog, za “Alo!” kazao je da mu je do praga usred noći dotrčao komšija Milan da mu javi da mu je brat ubijen.

“Milan je pao i ništa više nisam mogao da ga razumem. Potrčao sam ka bratovljevoj kući jer sam mislio da su se Aleksandar i Srđan pobili, pa sam hteo da ih razdvojim. Kada sam došao, šokirao me je prizor. Brat je ležao na stepeništu, u pižami, na ulazu u kuću, sav u krvi. Bio je izboden po leđima. Krv je bila na sve strane. Ta slika mi ne izlazi iz glave od tada “ govori uznemireni Saša.
On se takodjer seća da je Srđana zatekao mrtvog s rukama na leđima kao da je pokušavao da dohvati mesto gde je uboden.
 “Ležao je nepomično i lice mu je bilo plavo. Kada su mu skinuli majicu, nisam mogao da poverujem šta sam video. Uboden je u leđa 17 puta! Tako nešto nisam video ni na televiziji u emisijama o kriminalu. Ne mogu da verujem da je ocu nešto tako sin mogao da uradi”  kazao je on.Odmah nakon ubistva, Aleksandar je otišao kod komšije koji je izašao iz kuće i rekao Srđanu da je on kod njega.
“Stajao sam pre toga pred vratima prostorije u kojoj se nalazio, nekoliko puta kretao da uđem, ali mi nešto nije dalo da se uhvatim za kvaku. Kada je došla policija, nisu mi dali da ga pitam zašto mi je ubio brata. Policija je našla nož jer ga je Aleksandar bacio.

On se neposredno posle ubistva vratio u kuću, zamotao je cigaretu i izašao napolje. Potom je polomio izlog prodavnice i otišao kod komšije kome je rekao: „Ubo sam oca dvaput nožem, idi vidi da li je živ“” govori  Saša.
Otac i sin bili su do kobne večeri u korektnim odnosima, svedoče rođaci, tako da ništa nije nagoveštavalo tragediju.
Srđan se razveo pre četiri godine, a Aleksandar je ostao s majkom da živi u Aleksincu. Došao je kod oca pre godinu dana, kada ga je deda isterao. Brat je zarađivao kopajući grobove i radeći fizičke poslove, dok Aleksandar, koji je imao završenu trogodišnju srednju školu, nije radio. Nisu se svađali i tukli. Te večeri su zajedno bili s mojim sinom kod komšije koji je dobio dete i sve je bilo u redu. Srce me boli za bratom, ali i za bratancem. Bio je dobar dečko, miran, nije bilo problema s njim”  dodao je on.
“Nije mi pružio nikakav život”

Aleksandar je odmah nakon hapšenja priznao da je on ubio sovg  oca, nezvanično se saznaje, ali nije objasnio šta ga je navelo na to.

“Nije mi pružio nikakav život” rekao je Aleksandar nakon privođenja, nagovestivši mogući motiv zločina.

ALO.rs

Podijeli članak: