Ako ovo vidite u lubenici,ODMAH JE BACITE jer za to postoji više nego dobar razlog!!!

Zdravlje

Lubenice definitivno spadaju među najpopularnije voće na svijetu..

Ovo veoma sočno voće sa tvrdom korom predstavlja osvježavajuću poslasticu ljeti pošto sadrži puno vode i hranljivih materija,tako  piše Aura.ba.

Lubenica takođe ima malo kalorija ali puno hranljivih materija,, što je čini savršenom namirnicom za mršavljenje… Uglavnom večina ljudi pljuju koštice kada jedu lubenicu ali niko to ne bi radio kada bi znao koliko su one zdrave.

Čaj od sjemenki lubenice  odličan je za zdravlje vašeg srca i može tretirati brojne bolesti i stanja, uključujući i kancer. Sjemenke su takođe efikasne protiv povišenog krvnog pritiska i arteroskleroze, te također mogu tretirati i druge zdravstvene probleme… Kao što možete vidjeti,,, lubenice su izuzetno hranljive i zdrave i zbog toga bi trebale biti dio vašeg režima ishrane.

Kako, pak, znati da li ste izabrali pravu???

Da li ste u skorije vrijeme kupili lubenicu koja ima pukotine unutra u sredini? Ukoliko primijetite procjepe u mesnatom dijelu voća, odmah je bacite! To pokazuje da je ta lubenica stvorena vještačkim putem i da uopšte nije zdrava za konzumiranje. Lubenice sa procjepima u sredini se povezuju sa tumorima i neurološkim poremećajima, zbog čega biste trebali da se držite podalje od njih.

 

Autor: Avaz.ba

Podijeli članak: