AFERA HELIKOPTER SE NASTAVLJA: “Dodikovo objašnjenje ima smisla jedino ako je Ceca odlučila biti pilotkinja u službi RS-a”!

Vijesti

Poslanički klub Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) i dalje insistira da dobije “civilizovan“ odgovor iz Vlade RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS u vezi sa spornom upotrebom helikoptera, tako je saopćeno danas iz ove stranke.

  “Nismo tražili da nam aferu objašnjavaju pjevačica i piloti, jer oni niti odlučuju ko će se i kada voziti, niti vožnju plaćaju” stoji  u saopćenju PDP-a… Traže razuman odgovor iz Vlade RS-a, jer su se, kako dodaju, njihovi prethodnici “zapetljali u silnim opravdanjima i lažima, a odgovor koji je predsjednik RS-a Milorad Dodik jučer dao medijima vrijeđa zdrav razum naroda u RS“.

“Dodikovo objašnjenje o potrebi trenažnih letova za pilote ima smisla jedino ako je Svetlana Ražnatović odlučila da postane pilotkinja u službi RS-a. A ako jeste, i za to tražimo papir”, govore iz PDP-a.

 

Klub poslanika ove stranke je uputio ranije pitanja Vladi RS i ministru unutrašnjih poslova RS-a u kojem traže objašnjenje o letovima helikoptera Helikopterskog servisa RS 31. decembra 2017. i 1. januara, nakon što je pjevačica Ceca Ražnatović objavila snimak na društvenim mrežama “na kojem se jasno vidi da dolazi na novogodišnji nastup u privatni klub u Banjoj Luci tim helikopterom“…

(Klix)

Podijeli članak: