ADVOKATI TVRDE: Zoran Marjanović iza rešetaka sve do…

Vijesti

Advokati Zorana Marjanovića, koji se sumnjiči za svirepo ubistvo svoje supruge Jelene Krsmanović Marjanović (33), tvrde da tužilaštvo uopšte nema čvrste dokaze protiv njihovog klijenta i traže da bude pušten na slobodu, dok njihove kolege krivičari smatraju da će u pritvoru dočekati suđenje!

“Posle nalaza najboljeg srpskog patologa, u vodu su pale sve druge teorije o mestu ubistva. Iz spisa predmeta jasno proizlazi da nema čak ni indicija o tvrdnjama koje su se pojavljivale u medijima o nekakvom uklanjanju tragova varikinom i slično… Nisu predočeni čvrsti dokazi i uvereni smo da Zoran Marjanović nije učestvovao u zločinu za koji se sumnjiči” govori Veljko Delibašić iz petočlanog tima koji brani osumnjičenog kompozitora.

Borivoje Borović smatra da se nalazom patologa pokrivaju rezultati policijske istrage.

“Nadmudruju se zvanična istraga, koja tvrdi da je pevačica ubijena na kanalu, i privatna, po kojoj se zločin odigrao na drugom mestu. Tužilaštvo bi zbog javnosti moralo zvanično da saopšti dokle je istraga stigla, a ne da se nagađa i tumara u mraku. Teško da će mu pritvor biti ukinut pre saslušanja svedoka, a najverovatnije je da će biti produžen dok traje istraga “ govori  Borović.

Ivan Bajazit govori  da je nalaz patologa o mestu ubistva samo jedan od dokaza u fazi istrage koji podležu proveri.

“Uobičajeno je da tužilac u istrazi traži veštačenje patologa ako nešto u obdukcionom nalazu nije dovoljno jasno. To nije ništa novo, jer patolog treba naknadno da objasni mehanizam nastanka povreda i da se na osnovu toga izjasni o mestu ubistva…

U fazi istrage, svi učesnici mogu da predlože saslušanje patologa, od tužioca i branilaca do punomoćnika koji zastupaju porodicu ubijene. Osumnjičeni je zadržan u pritvoru zbog bojazni da može da utiče na svedoke, zbog čega će o eventualnom ukidanju pritvora biti odlučivano tek kada svi svedoci budu saslušani”  govori Bajazit.

Toma Fila, najpoznatiji srpski krivičar, tvrdi da ipak nije moguće da se udovac nađe na slobodi dok se ne saslušaju svi svedoci.
“Tužiaštvo mu sigurno ne bi odredilo pritvor da ne postoje jaki dokazi” veoma kratko je kazao Fila.

Alo!

Podijeli članak: