Admir je Leili, imeđu ostlog, napisao: “Nikada te niko više neće zvati mama”

Vijesti

U oproštajnoj poruci, između ostalog, napisao: „Ne sekiraj se, djeca su zbrinuta. Nisu gladna otišla na ahiret. Da sam našao i tebe, i tebe bih ubio. Izgubila si ono najdraže..

Admir Sović iz Bihaća je prekjučer ubio svoje troje djece, a potom se objesio… Ova tragedija zavila je u crno Bihać, u kojem su se i jučer prepričavali detalji svirepog zločina… U ulici Muje Hrnjice u naselju Mali Lug, na broju dva, kuća od cigle. Ispred kuće dječiji veš. I naslonjen dječiji bicikl na zid…

Krvavi nož

„Dnevni avaz“ od policijskih inspektora je dobio na uvid informacije o pozadini ovog neviđenog zločina, odnosno motivima te načinu na koji je Admir ubio svoju djecu… Zločin je prijavio Admirov najbolji drug Asim Dulić. Na teren su izašli policijski službenici, a s njima i stručnjak za eksploziv.

” Ostavio je bombu kašikaru, na kojoj je osigurač bio skoro izvučen. Indikativno je da je bombu stavio na komad papira na kojem je napisao poruku za svoju suprugu Leilu “ otkriva naš sagovornik iz policije.

Istražitelji su bili šokirani porukama koje su pronašli…

“Napisao je, a što smo pronašli na licu mjesta: „Ne sekiraj se, djeca su zbrinuta. Nisu gladna otišla na ahiret. Da sam našao i tebe, i tebe bih ubio. Izgubila si ono najdraže. Ali, uzeo sam ti ono najdraže, djecu vodim sa sobom, a tebe, k…., nikada niko više neće zovnuti „mama“ “ napisao je Admir nakon što je ubio djecu.
Papir je bio krvav, kao i zidovi sobe u kojoj su djeca spavala.

“Zidovi su krvavi, jer je djecu zaklao kuhinjskim nožem. Pronašli smo i krvavi nož. U tom oproštajnom pismu vidi se da se on sveti svojoj supruzi… Na kraju joj je napisao, ali to je već nečitko, da proda motor i nekome vrati dug. Dvoje mlađe djece spavalo je jedno pored drugog, dok je najstarije dijete bilo na drugom kauču”  – otkriva naš izvor.

Također, Admir Sović odranije je poznat policiji.

” Poznat nam je kao izvršilac teških krađa. Također, prijavljen je za nasilje u porodici 2016. godine, ali ne prema djeci, nego prema supruzi. Nikad nismo imali prijave njegovog asocijalnog ponašanja u porodici. Centar za socijalni rad, s kojim imamo odličnu saradnju, nije imao prijave vezane uz njega osim te 2016. godine. I komšije, od kojih smo uzimali izjave, kažu da je bio susretljiv i da je bio voljan pomoći”  govori „Avazov“ izvor iz MUP-a USK.

Admirov brat ubio se prije dvije godine…

Majka završila na Psihijatriji

Leila Sović, majka troje ubijene djece, hospitalizirana je u Kantonalnoj bolnici ”Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Prema saznanjima , ona je dovezena preksinoć u bolnicu u stanju velikog šoka, duboke boli, nevjerice. Ljekari su jedva uspjeli ostvariti kontakt s njom.

” Prenoćila je na Odjelu psihijatrije, gdje je zbog stanja u kojem se nalazi dobila terapiju. Danas (jučer, op. a.) po nju je došla rodbina i odvela je kući. Zbog svega što se desilo, njenog stanja, mora stalno biti pod nadzorom rodbine ili ljekara kako se njena zdravstvena situacija ne bi zakomplicirala”  rekli  su nam iz Kantonalne bolnice.

Majka zahtijevala da dženaza ocu i djeci ne bude isti dan

Majka ubijene djece je zahtijevala da dženaza ocu i djeci ne bude isti dan. Tako će Admir Sović biti ukopan danas na Ostrošcu, a djeca sutra u mjestu Brezova Kosa kod Cazina…

Podijeli članak: