30. APRIL VEOMA VAŽAN DAN ZA SRBIJU: Vučić pozvao građane da se pripreme!

Vijesti

Pozvani svi su svi građani Srbije.

Na aerodromu u Batajnici u subotu äe 30. aprila biti održan najveći prikaz oružane moći Vojske Srbije. Predsednik Vučić naredio je prikaz najnovijih raketnih PVO i svih ostalih najsavremeniji oružanih sistema za subotu, 30. april u 11 časova na aerodromu u Batajnici.

Prvi put će javno dejstvovati FK-3, pasarsi, helikopteri i MI35, Erbas i svi ostali, mistrali…

Pozvani svi su svi građani Srbije da prisustuju ovom događaju i uvere se u moć srpske vojske.

Srbija će ove godine uložiti pola milijarde evra u naoružanje i vojnu opremu

Ministarstvo odbrane potrošiće ove godine skoro pola milijarde evra za kupovinu naoružanja i vojne opreme.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović je rekao  da je reč o defanzivnom naoružanju i da, kako je istakao, Srbija nikome ne preti već želi da modernizuje svoju vojsku.
Među oružjem koje se nabavlja je ruski protivoklopni sistem Kornet koji pogađa metu na osam kilometara i niko, kako su to nedavno predstavili predsedniku Srbije, u regionu nema ovakvo borbeno sredstvo. Kornet je i najnovije pojačanje Vojske Srbije koja poslednjih nekoliko godina značajno modernizuje svoje naoružanje, a s tim se, prema najavama ministra odbrane, neće stati.
“Srbija nije nikome pretnja, Srbija se naoružava u dinamici koja je potrebna da bi jedinice vojske bile sposobne da je odbrane, a mi isto pratimo šta rade i ostali. Mi se ne trkamo sa bilo kim, investiramo onoliko koliko smatramo da je potrebno za našu zemlju”, kazao je Stefanović.

Za nabavku naoružanja i vojne opreme iz inostranstva, samo ove godine, biće utrošeno pola milijarde evra, odnosno 44 odsto vojnog budžeta.

Podijeli članak: