​PIJANE HRVATICE KRIVE ZA UBISTVO NAVIJAČA RADA?! Rasvetljen zločin na Senjaku, OBEZBEĐENJE “NANE” UBILO SAVKOVIĆA jer…

Vijesti

Policija je uhapsila četvoricu pripadnika obezbeđenja noćnog kluba koji su u nedelju učestvovali u kobnoj tuči sa Aleksandrom Savkovićem… U bekstvu je peti, za kog se trenutno  sumnja da je on pucao u radovca.

Ovo je ubistvo rasvetljeno pregledom snimaka sa video-nadzora poznatog noćnog kluba

Beogradska policija je uhapsila juče četvoricu pripadnika obezbeđenja noćnog kluba “Nana” na Senjaku zbog sumnje da su u nedelju u zoru učestvovali u tuči u kojoj je ubijen navijač Rada Aleksandar Savković! Policija još uvek traga za jednim pripadnikom obezbeđenja, za koga se sumnja da je kobnog jutra pištoljem ubio Savkovića i ranio njegovog prijatelja Adiju Iseinovića (29).

Kako za sada saznajemo u policiji, ubistvo je rasvetljeno pregledom snimaka sa video-nadzora poznatog noćnog kluba.

“Nakon pregleda snimaka koje su zabeležile kamere za video-nadzor unutar i ispred kluba, identifikovani su učesnici u tuči, tačnije: prepoznato je kompletno obezbeđenje ovog lokala… Uhapšena su četvorica, dok je peti pripadnik obezbeđenja, koji je ujedno i glavnoosumnjičeni za ubistvo, i dalje u bekstvu. Njegov identitet nam je poznat i očekujemo da će brzo biti uhapšen”  govori  izvor Informera iz istrage.

Klub “Nana” u noć jei ubistva Aleksandra Savkovića bio dupke pun, a među gostima je bilo i nekoliko desetina Hrvatica, koje su u Beograd došle u pijanku i provod… Jedna od tih Hrvatica je u toku uviđaja pokušala da napusti klub, iako je policija naredila svim preostalim gostima da ostanu u “Nani” kako bi uzela izjave svedoka. Hrvatica je bila pripita i bahata, a alko-testom je utvrđeno da je imala 1,9 promila alkohola u krvi, nakon čega je zadržana u policijskoj stanici… Takođe, još dvojica mladića privedena su jer su za vreme uviđaja pokušala da uđu u klub, ali im policija to nije dozvolila. Mladići su nasrnuli na policajce, pa su protiv njih podnete krivične prijave.
Inače, kobne noći Savković i Iseinović su se sukobili sa obezbeđenjem kluba “Nana” i ubrzo su izbačeni.

“Oni su pokušali da se vrate nazad u lokal, ali je obezbeđenje izašlo ispred i započelo tuču. Tokom obračuna, jedan pripadnik obezbeđenja je potegao pištolj i pucao u Savkovića i Iseinovića. Potom se obezbeđenje razbežalo… Obaveštena je granična policija jer postoji šansa da će ubica pokušati da napusti zemlju. Za njim je raspisana potraga”  govori naš izvor.

Već naredne noći, između nedelje i ponedeljka, dvojica maskiranih mladića sa kapuljačama bacila su tri Molotovljeva koktela na ulaz u zaključani klub “Nana”, ali je pričinjena samo manja materijalna šteta… U policiji su uvereni da je ovaj napad povezan sa ubistvom Savkovića i pretpostavlja se da je u pitanju osveta navijača Rada.

“Pričinjena je manja materijalna šteta jer je nagoreo samo ulaz u klub. Jedan taksista je te noći primetio dvojicu maskiranih mladića kako se muvaju ispred “Nane” i pozvao je policiju. Međutim, maskirani momci su bacili “koktele” na vrata kluba i odmah su pobegli”  govori  naš sagovornik.

Da se podsetimo, navijač Rada Aleksandar Savković  imao je više od 15 krivičnih prijava za najteža krivična dela (pokušaj ubistva, droga, tuče, krađe, razbojništva…). Bio je blizak prijatelj vođe Partizanovih navijača Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen 13. oktobra prošle godine u blizini Centralnog zatvora u Beogradu.

Kobne noći, Savković se provodio u klubu “Nana” sa fudbalerom Rada Vladimirom Volkovim, ali ovaj je otišao pre pucnjave. Volkov je narednog jutra na društvenoj mreži Instagram objavio zajedničku sliku sa Savkovićem i napisao: “Počivaj u miru, buraz naš, otišao si na bolje mesto”. ..

informer.rs

 

Informer
Volkov i Savković

Podijeli članak: