Vijesti
0

Sestra tragično stradale studentice: Ne vjerujem ni u državu, ni u pravdu, samo u…

Kao da se sva tuga svijeta nadvila nad Bosnom ovih dana… Edita Malkoč,je  jedna od dvije djevojke koja je nažalost  ubijena u naletu autmobila prije dva dana u Sarajevu, rođena je Krupljanka. Federalna televizija je bila s njenom porodicom i prijateljima, koji još uvijek ne mogu vjerovati da Edite više nema. “Nemam ništa reći… Ne […]

Podijeli članak:
Sestra tragično stradale studentice: Ne vjerujem ni u državu, ni u pravdu, samo u…

Kao da se sva tuga svijeta nadvila nad Bosnom ovih dana…

Edita Malkoč,je  jedna od dvije djevojke koja je nažalost  ubijena u naletu autmobila prije dva dana u Sarajevu, rođena je Krupljanka. Federalna televizija je bila s njenom porodicom i prijateljima, koji još uvijek ne mogu vjerovati da Edite više nema.

“Nemam ništa reći… Ne vjerujem u državu, pravdu, ni u zakon, samo u Boga vjerujem. Znam da zakona nema i da će moja Edita i Selma ostati samo slovo, kao i mali Denis, kao i mnogi drugi” , govori kroz suze Editina sestra Enesa Kekić.

Ožaloščena porodica, kao i mnogobrojni prijatelji traže da se počinitelj, koji je pobjegao nakon što je pregazio dvije dvadesetogodišnjakinje, privede kakvoj-takvoj pravdi. Ali traže i odgovornost nadležnih.

Editin rođak Zlatan Kekić govori da je bijeg osumnjičenog u Srbiju deset sati nakon počinjenog, kako kaže, dvostrukog ubistva ili nečija nesposobnost ili zla namjera.

“Ne može me niko ubjediti da deset sati nakon dvostrukog ubistva i nakon što su dobili obavijest ko je ubio i šta je počinjeno da su ga tek tako pustili. Znali su o kome je riječ i ti ljudi imaju svoje ime i prezime. Taj carinik ima svoje ime i prezime, šef smjene ima svoje ime i prezime” , govori  Zlatan.

POPULARNO NA FACEBOOK-u:  NAJNOVIJA VEST: Zoranu Marjanoviću produžen pritvor, Ali on ipak neće...

Ovo nije prvi put da takozvani trkači pregaze pješake u glavnom gradu. Policija uglavnom svaki put uhvati počinioce, ali kazne, očigledno, ne polučuju rezultat jer sve je više ubijenih pješaka na cestama.

“Studirao sam dvije godine u Sarajevu i sigurno znam kakve se stvari dešavaju tamo što se tiče tih samoprozvanih trkača. Utrke se dešavaju svaku noć i svi mogu čuti s prozora kako se na glavnoj cesti dešavaju takve trke” , govori  Atif Halitović.

Međutim očigledno je da policijski pravosudni i ostali odgovorni organi ne čuju škripu točkova na ulicama Sarajeva, koja je ovaj put odnijela dva mlada života, a jedna od njih, Edita danas će krenuti na vječni počinak u svojoj rodnoj Krupi.

Izvor: Fokus.ba

Podijeli članak:

Napisano od melisa

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!