Zdravlje
0

Ovaj dječak je izgubio 75 posto vida zbog male igračke!Svi je imamo u kući…

Vjerovatno je već svima dobro  poznato da laseri uopšte nisu igračke za malenu djecu koja su uvijek radoznala. Koliko su zapravo laseri opasni najbolje se vidi na primjeru malenog Džonija Maršala (Jonny Marshall), kojeg je igranje sa laserom koštalo čak 75 posto vida, prenosi itv.com. On je na naučnom sajmu u školi njegove sestre naišao […]

Podijeli članak:
Ovaj dječak je izgubio 75 posto vida zbog male igračke!Svi je imamo u kući…

Vjerovatno je već svima dobro  poznato da laseri uopšte nisu igračke za malenu djecu koja su uvijek radoznala.

Koliko su zapravo laseri opasni najbolje se vidi na primjeru malenog Džonija Maršala (Jonny Marshall), kojeg je igranje sa laserom koštalo čak 75 posto vida, prenosi itv.com.

On je na naučnom sajmu u školi njegove sestre naišao na lasersku olovku koju je silno i po svaki cijenu želio da ima, a nakon ubjeđivanja roditelja da mu je kupe, oni su ipak popustili i dozvolili mu da se igra sa njom.

Džoni se kod svoje kuće igrao sa laserom, a onda je iz radoznalosti u jednom trenutku olovku uperio u svoje oko, što je vjerovali ili ne za četvrtinu sekunde dovelo do trajnog oštećenja mrežnjače.

POPULARNO NA FACEBOOK-u:  Starica OTKRILA TAJNU ŽIVOTA: Radite OVO svakog dana i ŽIVJEĆETE DUŽE OD 100 godina!

Iako se laseri za široku upotrebu smiju da imaju snagu između tri i pet milivati (mW). Veliki broj ovih uređaja ima veću snagu koja može ostaviti trajne posljedice na vid.

Zato dragi roditelji od sada oprez!

(avaz.ba)

Podijeli članak:

Napisano od melisa

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!