Zdravlje
0

Nemci nas upozoravaju: Kinder čokoladice kancerogene?

Testiranje nemačkog udruženja za zaštitu potrošača “Fudvoč” je pokazalo da naša omiljena “kinder” čokolade sadrže veoma opasnu materiju koja “možda izaziva rak”. IZVOR: B92 UTORAK, 5.07.2016. | 12:25 Foto:Bram Cymet/flickr.com I pored popularnog Kindera, “pozitivna” su bila i još dva brenda dečjih čokolada. Ovo udruženje pozvalo je nadležne organe da povuku iz prodaje Ferereove proizvode: […]

Podijeli članak:
Nemci nas upozoravaju: Kinder čokoladice kancerogene?

Testiranje nemačkog udruženja za zaštitu potrošača “Fudvoč” je pokazalo da naša omiljena “kinder” čokolade sadrže veoma opasnu materiju koja “možda izaziva rak”.

IZVOR: B92 UTORAK, 5.07.2016. | 12:25

Foto:Bram Cymet/flickr.com

I pored popularnog Kindera, “pozitivna” su bila i još dva brenda dečjih čokolada. Ovo udruženje pozvalo je nadležne organe da povuku iz prodaje Ferereove proizvode: “kinder rigl”, Lindtove “fioreto nugat mins” i Rubezahlove “sanrajs klasik čoko hepen”, zbog toga što sadrže “moguće kancerogene supstance“.

Te iako nama drage čokoladice u sebi navodno, imaju takozvana “aromatična mineralna ulja (MOAH)”,je  saopštio Fudvoč.

“Proizvođači su krivi. Umesto da sklone opasne slatkiše sa polica i alarmiraju potrošače, oni tvrde da rade sve po zakonu” , kazao  je Džon Heg, predstavnik Udruženja.

POPULARNO NA FACEBOOK-u:  UŽASNA SUDBINA: Trudna majka je LJUBILA svoje dete U USTA, a onda se posle 9 meseci UŽASNO POKAJALA!

Ovom prilikom testirano je preko 20 vrsta čipseva i čokoladica i pronađena su zasićena mineralna ulja (MOAH) koja prilikom razlaganja u ljudskom organizmu mogu izazvati oštećenja organa, a deca su posebno izložena riziku.

Ispostavilo se da “kinder” čokoladica koja je jedna od najprodavanijih, u Nemačkoj, ima upravo najveći nivo tih mineralnih ulja.

Ovo udruženje je još navelo u svom saopštenju i da se ta supstanca prenosi u hranu preko recikliranog pakovanja koje je prethodno štampano mastilom koje u sebi ima ta ulja.

izvor: b92

Podijeli članak:

Napisano od melisa

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!